Касько: в прокуратурі відбувається "остаточний реванш старої системи"

Четвер, 7 липня 2016, 11:05

Екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько вважає, що в прокуратурі відбувається "остаточний реванш старої системи".

Про це він написав у четвер на своїй сторінці у Facebook.

Так Касько відреагував на призначення прокурором Києва Романа Говди.

За його словами, Говда, широко відомий зокрема тим, що: під час Революції Гідності очолював відділ Генпрокуратури із нагляду за додержанням законів під час здійснення міліцією оперативно-розшукової діяльності.

"Чим саме займалася міліція на Майдані під керівництвом прокуратури Пшонки – всім добре відомо, – зазначає Касько.

Він нагадує також, що голова Одеської ОДА Михеіл Саакашвілі публічно звинуватив Говду у рекеті та бандитизмі.

"Саме у прокуратурі Одеської області, яку він очолював, Шокін ховав кримінальне провадження про розкрадання так званих "нафтопродуктів Курченка" і коштів від їх продажу, яке лежало мертвим вантажем, доки його не знайшов Сакварелідзе, призначений в Одесу замість Говди", – пише також Касько.

Касько звинувачує Говду в керуваванні "замовними розслідуваннями проти нього, Сакварелідзе і Шабуніна, слідство у яких вели слідчі підрозділу "Кононенка-Грановського", підпорядковані Столярчуку".

"Тепер очевидно, що зміна Шокіна на Луценка є зміною облич, а не підходів, а ключові рішення, у тому числі, кадрові, приймаються не Генеральним прокурором, а замість нього"– заявляє він.

Як повідомлялося, 6 липня генпрокурор Юрій Луценко призначив прокурором Києва свого колишнього заступника Романа Говду.

Після призначення на посаду генпрокурора Луценко заявив, що попросив Говду і ще двох скандальних заступників – Юрія Севрука і Олега Заліска – написати заяву про звільнення за власним бажанням, що ті і зробили.

Раніше на адресу Говди з боку журналістів та активістів неодноразово лунали звинувачення у корупції. Зокрема, за даними проекту "Укр.ав", Говда сприяв припиненню кримінального провадження щодо розкраданні 38 млн гривень при будівництві дитсадка в Одеській області.

Генпрокурор Юрій Луценко у коментарі журналістам заявив про відсутність претензій і конкретних звинувачень на адресу новопризначеного прокурора Києва Романа Говди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування