Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські окупанти закликали світ не підтримувати Меджліс

П'ятниця, 8 липня 2016, 12:52

Окупаційний парламент Криму прийняв заяву та звернення до світової спільноти із закликом не підтримувати Меджліс кримськотатарського народу, звинувачуючи його в тероризмі.

Відповідну заяву розміщено на сайті "парламенту".

"Державна Рада Республіки Крим звертається до світової спільноти із закликом не надавати ніякої моральної, фінансової, технічної допомоги "Меджлісу" і створюваним ним незаконним збройним формуванням", – сказано в повідомленні.

Окупаційна влада вважає, що Меджліс організовує екстремістські дії, активність терористичних груп і вчинення "злочинів, тісно пов'язаних з тероризмом".

У заяві також цитуються кілька заяв керівника Меджлісу Рефата Чубарова про протистояння з Росією, які в "парламенті" вважають екстремістськими.

Також окупаційні "депутати" обурилися підривом електричних опор в Херсонській області та продуктовою блокадою півострова минулої осені.

"Це грубо порушило загальновизнані принципи і норми міжнародного права, відобразило зневагу до таких прав людини, як право на здоров'я, право на освіту, право на працю, право на доступ до культурних благ та інших економічних, соціальних і культурних прав людини", – вважають в "парламенті".

Окупанти додали, що особливу занепокоєність у них "викликають повідомлення про плани здійснення морської блокади, яка згідно з Резолюцією "Визначення агресії", прийнятою 14.12.1974 на 29-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, є актом агресії і тягне за собою міжнародну відповідальність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...