САП: Кулик не з'явився на його суд

П'ятниця, 8 липня 2016, 18:08

Військовий прокурор Костянтин Кулик не з’явився на призначене за його ж позовом засідання апеляційного суду Києва.

Про це повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно з інформацією, Кулик мав оскаржувати рішення Солом'янського районного суду м. Києва про арешт його майна у провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України "Незаконне збагачення".

Наступне засідання апеляційного суду Києва по цій справі призначене на 19 липня.

Нагадаємо, що 01 липня Солом'янський районний суд Києва повністю задовольнив клопотання САП та заарештував на час досудового розслідування два автомобілі, три квартири, земельну ділянку, два паркомісця, одне нежитлове приміщення і ряд банківських рахунків, якими володіє військовий прокурор АТО К. Кулик.

"Ми невпинно рухаємося до розгляду суті справи про його незаконне збагачення у суді", - зазначив перший заступник керівника САП Грищук,.

Як відомо, детективами НАБ України здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою - процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом набуття прокурором сил АТО Генпрокуратури Куликом К.Г. у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджено доказами, за ч. 2 ст. 368-2 КК України "Незаконне збагачення".

Досудове розслідування встановило, що протягом 2011 – 2016 років К. Кулик набув у власність ряд коштовних об’єктів нерухомого майна та автомобілів, вартість яких значно перевищувала його офіційний дохід.  Право власності у переважній більшості оформлено на близьких осіб.

4 липня Солом'янський районний суд Києва  відсторонив  Кулика на час проведення слідства  від виконання обов'язків терміном на 2 місяці до 4 вересня 2016 року для забезпечення безперешкодного проведення слідства. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування