"Новая газета" заявила, що її кореспондент не знімав позиції сил АТО

П'ятниця, 8 липня 2016, 18:04

"Новая газета" називає звинувачення, висловлені прес-службою АТО, в тому, що їх журналістка оприлюднила інформацію про позиції українських військових, "брехливими".

Про це йдеться в коментарі, оприлюдненому в п'ятницю.

На думку російського видання, кореспондент Юлія Полухіна "оприлюднила факт грубого порушення мінських домовленостей з боку самопроголошеної ДНР".

"Юлія Полухіна поінформувала світову спільноту про те, що на сході України продовжують гинути люди, хоча багато політиків вдають, що ситуація у них під контролем. Але війна може повернутися в будь-який момент – про це був текст, фото- та відео-репортаж нашого військового кореспондента", – стверджують у виданні.

Редакція також стверджує, що Полухіна, "працювала в зоні конфлікту, маючи на руках всі необхідні акредитації, представляючись своїм ім'ям, називаючи газету, за відрядженням якої вона працює в зоні АТО".

"Мало того, в якості журналіста "Нової газети" Юлія Полухіна брала інтерв'ю в командувача ВДВ України, який і дозволив їй роботу в передмісті Авдіївки. З нашим журналістом, як того вимагають правила, встановлені штабом АТО, знаходився прес-офіцер ЗСУ", – йдеться в коментарі.

У редакції кажуть, що журналіст "Нової газети" не знімала ні вогневі точки, ні позиції української армії, а вела зйомку всередині тимчасового притулку бійців ВСУ, робила це відкрито і з дозволу офіцерів".

"Усі звинувачення, висловлені прес-службою АТО, є брехнею", – заявляють в "Новой газете".

Раніше Громадське ТБ також назвало звинувачення штабу АТО необгрунтованими.

Як відомо, в п'ятницю штаб АТО повідомив, що просить Службу безпеки призупинити акредитацію трьох журналістів, які "оприлюднили деталі з позицій сил АТО, які можуть стати орієнтирами для ворога".

"Підтримуючи ініціативу українських десантників, які захищають Авдіївський промзону, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького і спеціального кореспондента "Новой газети "Юлії Полухіної до з'ясування всіх обставин", – йшлося в коментарі.

У штабі відзначали, що на відео, яка оприлюднила Полухіна, "чітко відзняті позиції десантників, їх особи і зброю, предмети, які можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО".

Як стало відомо "Українській правді", під час перебування зазначених журналістів на позиціях, з ними не було жодного прес-офіцера, якого мав виділити штаб, або командування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування