Порошенко звільнив скандального суддю, що погрожував пістолетом даішникам

Понеділок, 1 серпня 2016, 19:23
Порошенко звільнив скандального суддю, що погрожував пістолетом даішникам

Президент Петро Порошенко своїм указом, на підставі подання Вищої ради юстиції, звільнив двох суддів Донецького окружного адміністративного суду і суддю Макарівського районного суду Київської області.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Зокрема йдеться про Наталію Мальцеву та Наталію Спасову, а також суддю Владислава Оберемка, який у лютому 2015 року, будучи нетверезим, погрожував працівникам ДАІ зброєю.

"Встановлено, що 15 вересня 2014 року під час розгляду у судовому засідання цивільної справи суддя Оберемко допустив порушення обов’язку забезпечення справедливого та неупередженого розгляду справи, чим порушив присягу судді", - сказано у повідомленні.

Трьох суддів звільнили за порушення присяги.

"У поданні ВРЮ зазначається, що у січні 2015 року судді Наталія Мальцева та Наталя Спасова, обіймаючи посади суддів України, зайняли посади у так званих "судах" на тимчасово окупованій території. Такі дії згаданих суддів порушують Конституцію і закони України та підривають довіру до них, як носіїв судової влади України", - сказано у повідомленні.

Водночас повідомляється, що іншими указами Порошенко звільнив ще 11 суддів низки судів у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням чи про відставку, а також через закінчення строку, на який було призначено суддю. Крім того, президент підписав укази про переведення 5 суддів та призначення 27 суддів низки судів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування