Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився слухати клопотання захисту в справі Чийгоза

Середа, 10 серпня 2016, 05:39
Суд відмовився слухати клопотання захисту в справі Чийгоза

Підконтрольні РФ судді Верховного суду Криму в порушення вимог КПК РФ відмовилися слухати клопотання в справі Ахтема Чийгоза.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов в facebook.

"Трійка суддів встала на диби і відмовилася вислуховувати клопотання в принципі. З точки зору кримінально-процесуального права це серйозне порушення з боку суду. Навіть якщо суддя заздалегідь знає, що не задовольнить клопотання, він зобов'язаний його вислухати", - написав Полозов.

Адвокат двічі заявляв заперечення на незаконні дії суддів, а Чийгоз заявив відвід всьому складу суду.

Полозов також повідомив, що Чийгоз брав участь в засіданні через відеозв'язок з СІЗО.

"У ході суду, незважаючи на жахливі умови відеозв'язку, де дуже погано чутно, що відбувається в залі, Ахтем Чийгоз прямо говорить про політичні мотиви його переслідування, виступає захисником всього кримськотатарського народу від нового витка репресій. Чийгоз відкрито і відверто викриває незаконні дії російської влади, незалежно від персоналій, мантій і мундирів", - написав адвокат.

Наступне засідання у справі відбудеться 12 серпня.

Як повідомлялося, суд залишив заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза під вартою до 8 жовтня.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство", якою керував Сергій Аксьонов.

Детальніше про справу Ахтема Чейгоза читайте у статті: "Волю Ахтему Чийгозу. Що відомо про справу кримськотатарського в'язня".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування