НАБУ перевіряє документи ГПУ щодо передноворічних закупівель

Середа, 10 серпня 2016, 11:27

Солом'янський райсуд Києва дав детективу Національного антикорупційного бюро доступ до договорів, платіжок та листування Генеральної прокуратури з низкою компаній.

Про це свідчить ухвала суду від 1 серпня, пишуть "Наші гроші".

НАБУ розслідує кримінальне провадження №42016000000000282 від січня 2016 року За матеріалами провадження, у грудні 2015 року посадові особи ГПУ вчинили розтрату бюджетних коштів, перерахувавши їх за роботи і послуги, які фактично не були отримані.

Зокрема, фігурують так фірми:

- ТОВ "Арматех Буд" отримало 600 тис грн. за технічне обслуговування систем електромереж і обслуговування і промивку системи опалення;

- ТОВ "Будконсалт Плюс" – 599 тис грн. за технічне обслуговування системи внутрішньої каналізації, водопостачання та водовідведення, а також системи зовнішніх протипожежних водопроводів;

- ТОВ "Укрінжинірінг Він" – 600 тис грн. за технічне обслуговування внутрішніх протипожежних водопроводів, технічне випробування та аналіз технічного стану електромереж, промивку системи внутрішніх каналізаційних мереж та системи водовідведення.

Фірма "Арматех Буд" раніше належала двом мешканкам Білої Церкви – Світлані Ковтун і Ользі Цимборович. Сьогодні власницею значиться Катерина Макаренко із смт Капітанівка Кіровоградської області.

"Будконсалт Плюс" оформлено на ТОВ "Баланс Компані" Руслана Перетятька з Черкас, хоча засновником компанії був Віктор Ноженко-Василевський із Луганської області.

Підприємство "Укрінжинірінг Він" також записано на "Баланс Компані", хоча його засновниками були Павло Любивець, Юрій Мосійчук і Сергій Семко.

У рамках цього ж провадження у квітні цього року детектив НАБУ низкою ухвал суду отримав доступ до банківських документів по рахункам ФОП, яким Генпрокуратура перераховувала кошти з 2012 року і по сьогодні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування