Луценко: Від НАБУ і САП залежить, чи екстрадують Онищенка

Середа, 10 серпня 2016, 12:23

Від дій НАБУ та САП залежить, чи буде екстрадований нардеп від "Волі народу" Олександр Онищенко з Британії, де наразі перебуває. 

Про це 10 серпня заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу. 

"Якщо Онищенко перебуває на території Британії, шанси процесу екстрадиції є достатньо високими. І виключно від дій НАБУ і САП залежить, чи зможуть вони переконати лондонський суд у достатньості доказів для екстрадиції в Україну. Цей процес зараз йде згідно з нашим законодавством", - зазначив Луценко. 

Він зауважив, що, на його думку,  "крики через "втечу" Онищенка до Британії  є некомпетентними".

Також Луценко додав, що щойно Онищенко буде оголошений у міжнародний розшук, бюро Інтерполу виставляє "червону картку" на затримання по усіх країнах земної кулі.

"Практично усі країни є членами Інтерполу. ... "Червона картка" не спрацьовує лише у деяких країнах. У першу чергу - у Росії. Тому нажаль більшість обвинувачених у тяжких злочинах на території України і у 2005, і у 2014 ховалися на території РФ", - зауважив Луценко.

При цьому він зазначив, що "рекомендував би Онищенку поїхати у Київ".

Як відомо,  нардеп Олександр Онищенко та низку його поплічників звинувачують у незаконному привласненні коштів державної компанії "Укргазвидобування" та завданні державі збитків на суму 1,6 млрд доларів.

Наразі Онищенко перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

9 серпня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про надання дозволу на затримання народного депутата Олександра Онищенка.

Заступник глави САП Володимир Кривенко заявив, що 10 серпня САП готується передати ухвалу Солом'янського суду до українського бюро Інтерполу про затримання Онищенка.

Роман Кравець, Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...