Депутат Енергодара: Панов не підходить на роль диверсанта

Четвер, 11 серпня 2016, 15:19

Депутат міськради Енергодара, член УКРОПу Артем Дубков каже, що ще в п'ятницю його соратник і волонтер Євген Панов не планував жодних поїздок.

Про це Дубков сказав "Українській правді", коментуючи заяву Федеральної служби безпеки Росії про те, що Панова затримали в Криму за підозрою в підготовці диверсій і терактів на анексованому півострові.

"Нічого він не планував, я з ним напередодні (зникнення) зустрічався. Він зі зв'язку зник 6-го, а в п'ятницю 5-го ми з ним зустрічалися в офісі, у громадській прийомній партії "УКРОП". Він не збирався ні в які поїздки", – сказав місцевий депутат.

"Він (Панов) – керівник громадської організації ветеранів АТО Енергодара, ми обговорювали з ним діяльність цієї організації, соціальні питання, партійні… Ні про яку поїздку – ні на війну, ні на фронт – не йшлося", – заявив Дубков.

"Я пам'ятаю, що в п'ятницю він сказав: хочу сходити на риболовлю... Що він кудись поїде – я не чув", – зазначив він.

На запитання, як Панов міг опинитися в Криму, Дубков відповів: "Викрадення. Тільки викрадення з метою дискредитації української сторони для того, щоб виправдати відкрите військове вторгнення".

Євген Панов
Євген Панов

"Треба стежити далі за ситуацією. За заявою російської сторони, у складі групи – 15 осіб. Треба стежити за іншими – ймовірно, вони навіть не знайомі між собою", – вважає Дубков.

"Женя взагалі не підходив на роль диверсанта, навіть за своїми фізіологічними даними: зріст 1,90-1,95 м, вага 120 кілограмів, складно собі уявити, що така людина може непомітно кудись пролізти й замінувати щось…", – заявив він

Дубков розповів, що Панов "із перших днів війни організував "Самооборону" в Енергодарі, потім виставив блокпост в Енергодарі, потім пішов добровольцем на фронт, повернувся звідти – членом "УКРОПу" зразу став, балотувався в міськраду, за квотою "УКРОПу" став членом виконавчого комітету в міськраді".

"Активна позиція… Крім того, він – водій на режимному об'єкті, працював на "Запорізькій тепловій атомній станції". Це людина о 7 ранку зайшов на роботу, о 4 вечора пішла. Припустити, що в обідню перерву він вів розвідувально-диверсійну діяльність – слабко віриться", – додав Дубков.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування