Прикордонники на адмінкордоні з Кримом готові до всього - Слободян

Четвер, 11 серпня 2016, 15:47

Прикордонники готові до будь-якого розвитку подій на адміністративному кордоні між Херсонською областю та окупованим Кримом.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що 7-го серпня прикордонники на КПВВ "Чонгар" були змушені здійснити постріл у повітря, коли водій створив конфліктну ситуацію, спробувавши прорватися позачергово.

"Не можна сказати, що (прикордонники) відкривали вогонь. Як відомо, 7-го числа в другій половині дня нам довелося зробити попереджувальний постріл вгору, коли один з громадян України намагався прорватися через контрольний пункт в'їзду-виїзду. Це підтверджує, що ми готові до будь-якого розвитку подій", - сказав він на брифінгу, відповідаючи на уточнююче питання про відкриття вогню.

Спікер Держприкордонслужби також нагадав, що раніше з початку перекриття представниками РФ руху через пункти в'їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом українські підрозділи в регіоні були посилені.

"На даний момент, враховуючи обставини вчорашньої заяви ФСБ Російської Федерації, уточнено дії наших підрозділів, які знаходяться на адмінкордоні. Зараз на адмінкордоні знаходяться не лише підрозділи Державної прикордонної служби, будь-які завдання ми виконуємо зі Збройними силами, Національною поліцією. Взаємодія є. І українські підрозділи на адмінкордоні готові до будь-якого розвитку подій", - заявив Слободян.

Як відомо, 7 серпня Державна прикордонна служба повідомила, що водій одного з автомобілів з українською реєстрацією створив конфліктну ситуацію. На прохання прикордонників він не реагував, тому ті здійснили постріл в повітря.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування