Правозахисники не мають доступу до арештованого у Криму Панова

П'ятниця, 12 серпня 2016, 00:06

Правозахисники поки не мають доступу до арештованого ФСБ у Криму українця Євгена Панова, МЗС України звернулося до СММ, ООН та міжнародних організацій з проханням вжити заходів для отримання доступу до затриманих.

Про це в ефірі Громадського сказала Алєксандра Крилєнкова, представниця Кримського польового правозахисного центру.

Правозахисники поки не мають інформації про можливі катування затриманого ФСБ за підозрою у підготовці терактів у Криму українця Панова.

"Для того, щоб цю інформацію отримати (про можливі катування Панова – ред.) потрібно, щоб до нього отримали доступ адвокат чи правозахисники. Але правозахисники в Криму у СІЗО не можуть потрапити, у нас немає туди доступу, тому на сьогодні це лише адвокат", – сказала Крилєнкова.

Водночас, як повідомляє прес-центр міністерства закордонних справ України, відомство звернулося до СММ, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні з проханням вжити заходів для отримання доступу до арештованих  окупаційною владою громадян України, зокрема, Панова.

Як відомо, контрольваний окупантами Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгенія Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

За даними джерел російського "Інтерфаксу", стаття, яку інкримінують українцеві, звучить так: "підготовка до вчинення вибуху, підпалу або інших дій, спрямованих на руйнування або пошкодження підприємств, споруд, об'єктів транспортної інфраструктури і транспортних засобів, засобів зв'язку, об'єктів життєзабезпечення населення з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності Російської Федерації, вчинені організованою групою".

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України".

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...