Обвинувальний акт у справі бійні під Радою направлено до суду - ГПУ

П'ятниця, 12 серпня 2016, 02:01

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно осіб, які 31 серпня 2015 вчинили теракт біля Верховної Ради України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва Генеральної прокуратури України 11.08.2016 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням групи осіб у вчиненні 31.08.2015 біля Верховної Ради України терористичного акту, що призвів до загибелі людей, та інших злочинів", - йдеться у повідомленні.

Підозрювані звинувачуються у правопорушеннях передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) КК України.

Санкція ч. 3 ст. 258 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.

Раніше генпрокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Обвинувальний акт затверджено за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Підозру вручено 15 підозрюваним у скоєнні згаданих злочинів.

Як відомо, 31 серпня 3015 року під парламентом сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Четверо силовиків померли від поранень.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News