Розвідка: російські бійці стріляли один в одного під Армянськом

П'ятниця, 12 серпня 2016, 14:41
Розвідка: російські бійці стріляли один в одного під Армянськом

Перестрілка у Криму, поблизу Армянська, у ніч на 7 серпня сталася між російськими військовими.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький на брифінгу у п’ятницю.

"За нашою інформацією, в ніч із 6 на 7 серпня дійсно відбулася перестрілка між військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та військовослужбовцями прикордонних військ Російської Федерації поблизу Армянська", – сказав він

"Основна причина – те, що ці підрозділи не змогли своєчасно ідентифікувати один одного за принципом свій-чужий, на що був з однієї й іншої сторони відкритий вогонь на ураження", – заявив Скібіцький.

"Втрати уточнюються, але втрати є – як загиблі, так і поранені", – повідомив він.

У коментарі "112 каналу" Скібіцький також сказав: "Була перестрілка між військовими ЗС РФ і військовими ФСБ Росії, а в цей же період почалися активні дії щодо ротації і поповнення повітряно-десантних військо РФ, які розгорнуті на території Криму, і в цей же час почали відпрацьовувати питання антитерористичної спрямованості".

"Відбулася накладка дуже багатьох подій, які потім Російська Федерація активно почала використовувати для дискредитації нашої держави, зокрема воєнної розвідки", – заявив представник ГУР Міноборони України.

"Про втрати мирних жителів я інформації не маю", – сказав Скібіцький у відповідь на запитання журналістки.

За розрізненим даними, 7 серпня поблизу адмінмежі між анексованим Кримом і материковою Україною сталися неординарні події з застосуванням зброї.

Спершу у ЗМІ повідомлялося про нібито напад на військову частину в Армянську, в результаті якого одна людина загинула, трьох було поранено. У Генштабі ЗСУ заперечували свою причетність до цього інциденту.

10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили групу диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

Один із затриманих – українець Євген Панов, якого ФСБ назвала представником Головного управління розвідки Міноборони України і звинуватила в підготовці терактів. Українська влада заперечує причетність своїх військових до ймовірних терактів у Криму.

11 серпня голова Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що 7 серпня у другій половині дня на контрольному пункті "Чонгар" українським прикордонникам довелося вистрелити в повітря, коли один із громадян України намагався прорватися через контрольний пункт в'їзду-виїзду.

Також у четвер джерело у силових структурах України розповіло журналістам, що 7 серпня біля села Суворове біля пункту пропуску "Армянськ" п'яні російські десантники зупинили автомобіль "Шкода Фабія" Гафіза Мухамадова і після словесної перепалки почали стріляти – у чоловіка було 7 кульових поранень, у його супутниці – легке поранення.

За словами джерела, російські військові втекли й певний час переховувалися від правоохоронців, згодом трьох із них затримали, ще двох розшукують.

За інформацією деяких ЗМІ, Мухамадов впав у кому, але вже вийшов із неї.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про приступ епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
12:08
ФОТОПереяславський пес Хатіко знайшов люблячу родину та отримав нову кличку
11:49
фотоВійськовий "продав" ухилянту місце в делегації для виїзду за кордон
11:49
Росіяни скидали вибухівку з дронів: поранили жителя Берислава
11:48
відеоКадиров на тлі повідомлення про важку хворобу показав себе у спортзалі
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
Усі новини...