Екс-голову правління банку "Михайлівський" арештували з правом застави

Субота, 13 серпня 2016, 15:46
Ігор Дорошенко

Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

Про це повідомляє в суботу прес-служба прокуратури Києва.

Зазначається, що рішення щодо можливого оскарження ухвали суду в апеляційному порядку буде прийнято після вивчення тексту ухвали та мотивів її прийняття.

12 серпня прокуратурою міста Києва було повідомлено про підозру колишньому голові правління у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ст. 218-1 КК України.

Як стверджують у прокуратурі, він, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності, що призвело до втрати платоспроможності банку.

Раніше повідомлялося, що слідчі Головного управління національної поліції Києва проводять обшуки у керівників банку "Михайлівський".

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Станом на ранок 20 липня вкладники неплатоспроможного ПАТ "Банк Михайлівський" у рамках виплати Фондом гарантованої суми відшкодування отримали 335 млн гривень, що становить третину від загальної обсягу запланованих виплат.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...