Профдіяльність не була мотивом вбивства адвоката Грабовського – Матіос

Субота, 13 серпня 2016, 21:06
Профдіяльність не була мотивом вбивства адвоката Грабовського – Матіос

Заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос відкидає професійну діяльність як версію вбивства адвоката Юрія Грабовського, який представляв у суді інтереси російського військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова.

"Мотивом убивства адвоката Грабовського стала не його професійна діяльність. Це єдине, що я можу сказати - не його професійна діяльність, абсолютно інші мотиви", - сказав Матіос у відеоматеріалі про результат слідства у справі про вбивство Грабовського, продемонстрованому в суботу на "5 каналі", передає "Інтерфакс-Україна".

За словами головного військового прокурора, про мотиви злочину підозрювані у вбивстві дали свідчення, підтвердивши їх, "в тому числі шляхом надання можливості огляду тих відеофайлів тортур і допиту адвоката Грабовського, які ми не можемо, відповідно до закону, надати для оприлюднення".

У продемонстрованому відеоматеріалі про результати слідства, зокрема, є відео слідчого експерименту з підозрюваним, також є інтерв'ю з головним підозрюваним Артемом Яковенком, в якому він говорить про обставини вбивства.

Крім того, в своєму матеріалі "5 канал", посилаючись на представників слідства, розповідає, що правоохоронні органи зімітували напад на конвой із затриманим для того щоб той, перебуваючи в шоковому стані, повідомив слідству достовірну інформацію.

Також в матеріалі зазначається, що трьома головними версіями було вбивство адвоката з метою наживи, помста за нетрадиційну орієнтацію Грабовського і професійна діяльність адвоката.

Як відомо, 9 березня Голосіївський районний суд Києва через неявку адвоката Грабовського переніс на 15 березня розгляд справи військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ Євгенія Єрофеєва й Олександра Александрова.

10 березня поліція почала розшук Юрія Грабовського в Одесі.  За даними поліції, адвокат перебував на території санаторію "Аркадія" в Одесі. 

Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство)Кримінального кодексу.

Сам Грабовський у соцмережах повідомив, що покинув Україну, побоюючись за свою безпеку.

20 березня Матіос заявив, що підозрюваний в організації зникнення Юрія Грабовського - адвоката спецназівця ГРУ РФ Олександра Александрова -затриманий і заарештований, ведеться слідство

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування