У Сєвєродонецьку затримали бійця полку "Миротворець"

Неділя, 14 серпня 2016, 21:51

У Сєвєродонецьку в неділю працівниками Управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Луганській області під час виконання службових обов’язків було затримано співробітника полку поліції особливого призначення "Миротворець".

Про це повідомляє "Миротворець" на своїй сторінці в Facebook.

"Однак на адресу керівництва полку та Головного Управління Національної поліції у Київській області, якому підпорядковується "Миротворець", жодних офіційних повідомлень про це не надходило", - йдеться в повідомленні.

Командування та особовий склад полку "Миротворець" висловлюють глибоку стурбованість з приводу дій співробітників управління карного розшуку та прокуратури Луганської області і закликає усіх уповноважених осіб діяти виключно за нормами законів та громадянського права.

"Просимо надати офіційне пояснення щодо затримання та утримання під вартою нашого співробітника. Наразі представники полку перебувають під стінами прокуратури Луганщини до з’ясування обставин", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, боєць Євген Карась повідомив, що співробітника "Миротворця" Дмитра Іващенка затримано за те, що під час обшуку і перевірки маєтку, де проживав сепаратистський командир Щекатунов Віктор, "ударив і украв автомагнітолу" у його дружини.

"Під час перевірки сім'ї Щекатунових було багато свідків, сусідок і сусідів. Жоден з них не свідчить про побої чи крадіжки. Є лише свідчення дружини, що її обікрали і побили. Також Дмитру шиють, що його автомат, з яким він ніс службу в полку "Миротворець", незаконний", - написав Карась.

За його словами, Іващенка затримали через рік після цих подій.

Карась також повідомив, що Іващенко утримується в ізоляторі прокуратури, йому знайдено адвоката. У понеділок в Сєвєродонецьку має відбутися суд.

"В Києві завтра об 11:00 буде похід до Генпрокуратури, щоб повідомити, що ця справа, скоріш за все, є очевидно корумпованою показовою розправою від луганських сепаратистів", - додав боєць.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...