Цинцадзе: Провокації в Криму потрібні Росії, щоб вийти з переговорів

Неділя, 14 серпня 2016, 22:21
Цинцадзе: Провокації в Криму потрібні Росії, щоб вийти з переговорів

Провокаціями в Криму Росія намагається переконати світ у неефективності "нормандського формату" переговорів і змусити західні країни зняти санкції.  

Про це в ефірі "Громадського" заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, протягом 2016 року Росія намагається показати, що Мінський процес неефективний саме через дії України.

Зараз Кремль готовий вдаватися до провокацій, зокрема в окупованому Криму, щоб досягти скасування санкцій до початку наступного року, вважає віце-прем'єр.

"Більшість країн продовжили санкції проти Росії. Це означає, що ця гра Путіна не вдалася. Тому Путін знову буде зараз шукати, як викрутити ситуацію навколо невиконання Мінську ним і, знову ж таки, представити провокацію і брехню в Криму як те, що це Україна порушила будь-які домовленості. В такий спосіб він хоче вийти "білими-пухнастими" з нормандського формату", — сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, в понеділок відбудуться телефонні переговори президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, під час яких вони будуть обговорювати загострення ситуації в Криму та заяви президента РФ Володимира Путіна.

"Ми поки що не бачили жодної різкої реакції з боку лідерів Європи та США по заяві Путіна щодо непотрібності нормандського формату. Будемо сподіватися, що після переговорів Порошенка із Меркель та Олландом будуть заяви щодо неприпустимості виходу із нормандського формату. Будемо очікувати", — анонсувала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр також упевнена, що ОБСЄ та ООН мають розмістити моніторингові місії в Криму.

"Нам надзвичайно важливо те, щоб міжнародні організації були присутні на місцях. І хотілося б більш цілісної і однозначної підтримки наших закордонних партнерів, щоб ці місії були надіслані. І щоб тільки на основі цієї інформації міжнародні лідери робили свої висновки", — додала вона.

Як відомо, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...