Лавров пообіцяв налаштувати сепаратистів "на конструктив"

Понеділок, 15 серпня 2016, 11:29
Лавров пообіцяв налаштувати сепаратистів на конструктив

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що російська влада виконає свою частину Мінських угод щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Про це він сказав на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром в Єкатеринбурзі, повідомляє російська служба BBC.

"Росія свою частину шляху пройде і буде налаштовувати ДНР і ЛНР на конструктивний лад", – заявив Лавров.

Штайнмайер зі свого боку підкреслив, що Мінські домовленості – ключова частина процесу мирного врегулювання конфлікту на сході України. Виступаючи перед російськими студентами, німецький міністр додав, що Росія і Німеччина повинні і надалі підтримувати діалог.

"Ми повинні і далі вести цей діалог у серйозній, поважній і прагматичній формі. В першу чергу цей діалог повинен бути націлений на пошук конкретних рішень", – сказав Штайнмаєр.

Як відомо, раніше відносини між Україною і Росією в черговий раз загострилися після того, як російська ФСБ заявила про нібито підготовку українськими спецслужбами терактів в Криму і затримання одного з нібито агентів цих спецслужб. Після цього президент РФ Володимир Путін заявив, що проводити зустріч в нормандському форматі немає сенсу.

Україна категорично спростовує всі звинувачення з боку Росії.

Раніше в Росії неодноразово заявляли, що не є учасником конфлікту на Донбасі, тому не мають ніяких зобов'язань по його врегулювання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...