Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров заявив, що РФ не розірве дипломатичні відносини з Україною

Понеділок, 15 серпня 2016, 12:43

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що РФ не зацікавлена в розриві дипломатичних відносин з Україною.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками переговорів з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляють "РИА Новости".

"Я не думаю, що ми зараз знаходимося в ситуації, коли хтось зацікавлений у розриві дипломатичних відносин. Це крайні заходи", – заявив Лавров.

"Мені здається, зараз головне – не піддаватися емоціям, не впадати в якісь екстремальні варіанти дій, а стримано і сконцентровано забезпечити стабілізацію обстановки", — додав він.

При цьому Лавров заявив, що у Москви є "незаперечні докази" підготовки українською стороною диверсій в Криму і Росія готова їх показати західним партнерам.

"Ми не приховуємо того, що відомо, ми показуємо і людей, яких затримали, і їхні свідчення, склади з озброєнням та боєприпасами, які були виявлені в Криму. Звичайно, ми не все можемо показати по телевізору, але у нас є неспростовні докази, що це була диверсія, яка планувалася давно, за лінією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, та мала на меті дестабілізацію обстановки в російському Криму", – сказав Лавров.

Також він заявив, що "потрібно надати вплив на Київ".

Як відомо, раніше відносини між Україною і Росією в черговий раз загострилися після того, як російська ФСБ заявила про нібито підготовку українськими спецслужбами терактів в Криму і затримання одного з нібито цих агентів спецслужб. Після цього президент РФ Володимир Путін заявив, що проводити зустріч в нормандському форматі немає сенсу.

Україна категорично спростовує всі звинувачення з боку Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування