Перевезення з Донбасу в Крим є нелегальними – міністерство

Понеділок, 15 серпня 2016, 17:53

Прямі автобусні перевезення між анексованим Кримом та окупованими територіями на Сході України є нелегальними.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час засідання колегії Державної служби України з безпеки на транспорті за підсумками роботи за перше півріччя 2016 року, повідомляє "Укрінформ".

"Офіційно ніяких автомобільних, автобусних, маршрутних сполучень між анексованим Кримом і тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей немає. Все те, що в об'явах в Інтернеті – це все нелегальні перевізники, якими користуються зацікавлені особи", – заявив Лавренюк.

Він наголосив, що по факту такі перевезення є "змовою зацікавлених пасажирів і водія".

Як розповів голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, труднощі із затриманням подібних "перевізників" виникають через те, що такі водії, виступають власниками приватного транспортного засобу.

"Проблема в тому, що на Крим їздять маленькі бусики до 8 місць, яких ми не ліцензуємо і це не наша відповідальність. Вони заїжджають під виглядом приватного транспортного засобу з України на анексовану територію Криму", – сказав він.

Ноняк також наголосив, що перевізники, які мають відповідну ліцензію та маршрут, їздять лише до пунктів пропуску, а пасажири вже пішки переходять на анексовану територію, звідки далі добираються кримськими транспортними засобами.

Заступник міністра транспорту розповів про існування "типової" схеми для здійснення нелегальних автобусних сполучень.

"Всі пасажири, які взяли так званий квиток, що є незаконним, вступають у змову. Адже перед від'їздом водій чітко інструктує: якщо ви хочете потрапити у місце, куди їдете, у випадку, коли вас зупинять, ви маєте говорити, що ви друзі, знайомі, які їдуть у своїх справах. І коли зупиняють їх на кордоні, вони так і говорять", – пояснив Лавренюк.

Мініфраструктури запланувала рейдові перевірки на місцях незаконної висадки/посадки пасажирів. Укртрансбезпека, в свою чергу, має намір посилити відповідальність за нелегальне перевезення, зокрема, до конфіскації транспортного засобу. Вже внесені відповідні законодавчі пропозиції.

Як відомо, раніше міська влада Дніпра заборонила рекламу відпочинку в Криму, а також перевезення туди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News