Загострення російсько-українського конфлікту загрожує економіці РФ - Moody's

Вівторок, 16 серпня 2016, 03:14

Американське рейтингове агентство Moody's попереджає, що загострення відносин між Москвою і Києвом може підірвати відновлення російської економіки.

Про це повідомляється в огляді агентства, опублікованому в понеділок, 15 серпня, пише DW.com.

"Якщо в Криму розпочнуться бої, а на Донбасі - посиляться, то, ймовірно, будуть посилені і продовжені міжнародні санкції. Це відновить втечу капіталу і послабить курс рубля, і в підсумку економічне відновлення Росії опиниться під загрозою", - вважають експерти Moody's.

Вони також відзначають, що напруженість відносин між Москвою і Києвом може негативно позначитися на кредитному рейтингу Росії, який з лютого 2015 року перебуває на "сміттєвому" рівні Ba1.

За спостереженнями експертів, економіка РФ останнім часом почала стабілізуватися, незважаючи на зберігається волатильність нафтового ринку.

Як відомо, 10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили групу диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За даними української розвідки, перестрілка в Криму поблизу Армянська в ніч на 7 серпня сталася між російськими військовими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...