Ставицький поскаржиться на Україну до Європейського суду

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:19

Захист екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького має намір подати позов проти України до Європейського суду з прав людини.

Про це "Українській правді" заявила адвокат Ставицького Інна Рафальська.

За її словами, причиною є ігнорування Генпрокуратурою термінів досудового розслідування справи її клієнта.

"Я та мій клієнт маємо намір звернутися до Європейського суду. Практика Європейського суду є надзвичайно усталеною у цьому плані", – сказала вона.

За словами Рафальської, Генпрокуратура розслідує справу Ставицького ще з березня 2014 року, а закон передбачає, що таке досудове розслідування може тривати не більше 12 місяців.

Адвокат додала, що неодноразово зверталася до ГПУ з приводу зриву термінів досудового розслідування, однак відомство ігнорувало її звернення. Зокрема, Генпрокуратура не відповіла на її скаргу і після рішення Печерського суду від 9 серпня 2016 року, який зобов'язав ГПУ відповісти Рафальській протягом трьох днів.

За її словами, Генпрокуратура пояснює таку тривалість розслідування тим, що мова йде про різні справи, а не про одну, яка розслідується з березня 2014 року.

"Вони грунтують це не на нормах закону, а на власному уявленні, що, якщо вони будуть роз'єднувати, об'єднувати, присвоювати різні номери одній і тій же справі, то терміни не закінчаться ніколи", – заявила вона.

Рафальська додала, що подасть скаргу до Європейського суду наприкінці серпня.

Як відомо, Ставицький перебуває у розшуку Інтерполу через сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні "Межигір'я".

Наразі він проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг.

В інтерв'ю УП Ставицький заявив, що йому пропонували відкупитися від кримінального переслідування.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News