Прикордонники оприлюднили відео, як до них увірвалися з обшуком

Середа, 17 серпня 2016, 11:44
Прикордонники оприлюднили відео, як до них увірвалися з обшуком

Державна прикордонна служба вважає неприпустимими спроби блокування роботи відомства в умовах гібридної війни.

Про це йдеться в заяві прес-служби ДПС, оприлюдненій у середу.

"Державна прикордонна служба не є політичною структурою, а є правоохоронним органом спеціального призначення, основне завдання якого – організація охорони державного кордону України. В той же час ми змушені звернути увагу суспільства на те, що в умовах "гібридної війни" спроби блокування системи організації та управління кордоном є недопустимі", – наголошується в коментарі. 

У відомстві бачать "системність у спробах дискредитувати керівництво ДПС".

"Так, у Держприкордонслужбі, як і в державі, є багато проблем, але у відомстві борються з ними і готові лише посилювати тиск на злочинність на державному кордоні", – зазначається в коментарі прикордонників.

"Проте ця робота тільки тоді буде успішною, коли правоохоронні органи будуть діяти спільно і в інтересах народу України, а не чиїхось особистих", – зазначають у ДПС.

У ДПС стверджують, що підозру 4 військовослужбовцям Чопського загону в справі щодо незаконної вирубки лісу оголосили ще понад 1,5 місяці тому.

"Ми передали до Генеральної прокуратури матеріали, які свідчать про інші епізоди справи з можливими ознаками злочинних дій. Ми попросили наших словацьких колег також розібратися у ситуації та подати наявну у них інформацію", – йдеться в коментарі ДПС.

"В умовах "гібридної" війни проти України єдиним переможним шляхом є спільна робота і об’єднання зусиль. Держприкордонслужба впевнена у цьому і готова до співпраці", – резюмують прикордонники.

Прикордонники також оприлюднили відео з місця подій 16 серпня.

Як повідомлялося, 16 серпня в офісі Державної прикордонної служби в Києві головна військова прокуратура і КОРД проводили обшуки у справі про вирізаний ліс на кордоні на Закарпатті.

Речник Державної прикордонної служби Олег Слободян в коментарі "Українській правді" заявив, що це популістська акція, оскільки ДПС співпрацює зі слідством, а у слідчих були перепустки у приміщення.

Слободян наголосив, що напередодні до прокуратури були передані результати службової перевірки з цього питання, "бо після додаткового вивчення обставин знайшли окремі епізоди, які можуть містити ознаки кримінального порушення".

У Генпрокуратурі у вівторок відзвітували про проведення обшуків у приміщеннях Державної прикордонної служби, Центру управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПС України.

Зазначається, що ці слідчі дії за рішенням суду проводилися у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб ДПС у чисельних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим спричинено шкоду державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

У ГПУ наголошували, що під час проведення обшуків робота Центру управління Службою порушена не була.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування