РФ розглядає запит України про допит Януковича в режимі відеоконференції

Середа, 17 серпня 2016, 23:26
РФ розглядає запит України про допит Януковича в режимі відеоконференції

Мін'юст Росії розглядає запит України про допит у якості свідка шляхом відеозв'язку екс-президента України Віктора Януковича.

Проце повідомили у прес-службі російського Мін'юсту, пишуть "РІА Новости".

У відомстві зазначили, що у своєму запиті Святошинський райсуд м.Києва посилається на Європейську конвенцію про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1959 року та на Конвенцію про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року.

Як відомо, раніше адвокат Віталій Сердюк повідомив, що Янукович, який утік з України, просить про очну ставку з президентом Петром Порошенком та іншими в режимі відеоконференції.

"Для забезпечення публічності процесу Віктор Янукович наполягає на проведенні допиту в суді відповідно до ч. 1 ст. 225 КПК України", - зазначили адвокати.

На уточнююче питання, чи означає це, що Янукович готовий приїхати в Україну, Сердюк відповів: "Ні, він готовий дати очну ставку в режимі відеоконференції".

Екс-президент утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

Між захистом Януковича і ГПУ відбуваються суперечки про режим проведення допиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News