До окупованого Криму прибув Путін

П'ятниця, 19 серпня 2016, 14:13

Президент Росії Володимир Путін прибув на анексований півострів Крим, де проведе оперативну нараду з членами Ради безпеки РФ і відвідає молодіжний освітній форум "Таврида".

Про це повідомляє в п'ятницю ТАСС.

В агентстві відзначають, що на попередній нараді 11 серпня були обговорені додаткові заходи безпеки громадян і об'єктів інфраструктури Криму "в зв'язку з запобіганням російськими спецслужбами теракту на півострові".

У прес-службі Кремля тоді повідомляли, що детально розглядалися сценарії заходів антитерористичної безпеки на сухопутному кордоні, в морській акваторії і в повітряному просторі Криму.

За два роки з моменту окупації Криму Росією Путін відвідав півострів як мінімум п'ять разів. МЗС України неодноразово висловлював обурення візитами російських чиновників на територію окупованого півострова.

Крим став адресою однієї з перших "секретних" поїздок Путіна. Як відомо, в липні Кремль заявив, що більше не буде повідомляти журналістам графік президента Росії.

Як відомо, у середу, 10 серпня, російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

15 серпня російські ЗМІ повідомили, що кількість затриманих за так званій "справі про підготовку диверсій в Криму" збільшилася до дев'яти осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування