Ассанж анонсував нові документи про президентську кампанію Клінтон

Вівторок, 2 серпня 2016, 01:58

Найближчим часом на сайті WikiLeaks будуть опубліковані нові дані про передвиборну кампанію кандидата на пост президента США Хілларі Клінтон.

Про це повідомив засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж, пише "Комерсант".

В інтерв'ю кільком телеканалам Ассанж виступив на підтримку кандидата від республіканців Дональда Трампа. За його словами, у нього немає ніякої особистої неприязні до Клінтон, однак в його розпорядженні є різні дані про передвиборну кампанію Клінтон, публікація яких буде, за його словами, "дуже цікава".

"Ми знали, що саме в цей час ця інформація викличе максимальний інтерес у читачів, але ми і зобов'язані були це зробити. Якби публікація була зроблена після з'їзду, ви можете собі уявити, наскільки були б розлючені виборці, які голосують за демократів ", - заявив Ассанж в ефірі CNN.

Ассанж не став поширюватися на тему про те, звідки у WikiLeaks з'явилася ця електронне листування. Але в своєму другому інтерв'ю, яке він дав каналу NBC, Ассанж дав деякі роз'яснення своєї позиції.

"Якщо ви питаєте, чи приймемо ми від американської розвідки інформацію, яка після перевірки нами виявиться повністю вірною, чи опублікуємо ми її і чи будемо ми захищати наш джерело в американській розвідці, то відповідь буде "так", звісно, будемо", - сказав засновник WikiLeaks.

Як повідомлялося, скандал з кібератакою на сервери Демократичної партії США вибухнув після публікації порталом WikiLeaks майже 20 тис. Електронних листів, написаних або отриманих чиновниками комітету.

WikiLeaks опублікував листування 22 липня, інформація про злом серверів DNC з'явилася на місяць раніше.

Кандидат у президенти США від демократів Хілларі Клінтон заявила, що за хакерською атакою на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC) стоять російські спецслужби.

Про те, що Росія зламує американські системи, говорив і президент США Барак Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування