Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Техніку з зони АТО на парад не тягнутимуть – Порошенко

Вівторок, 2 серпня 2016, 14:17

Для проведення військового параду на День незалежності України 24 серпня військову техніку із зони АТО не вилучатимуть.

Про це заявив президент Петро Порошенко журналістам у Житомирі на базі Навчального центру високомобільних десантних військ Збройних сил України після урочистостей до Дня ВДВ ЗСУ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"20 серпня ви зможете самі переконатися, що вся техніка, яка повинна бути на фронті, буде на фронті. До того ж, значна частина техніки перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана військам", – сказав він.

Водночас президент наголосив, що ніхто не відбере право українського народу вшановувати свою армію.

"Я особливо підкреслюю, що Україні є чим пишатися - своїми збройними силами, і військовий парад – це хороша можливість продемонструвати це. Україна повинна зміцнювати єдність, патріотизм, а військовий парад - це хороша можливість продемонструвати це", – сказав він.

Як відомо, 22 липня Порошенко підписав указ, згідно з яким 24 серпня у центрі Києва відбудеться парад військ із нагоди 25-ої річниці з Дня незалежності України.

У 2014 році з нагоди 23-ої річниці незалежності в Києві відбувся парад за участю військовослужбовців та військової техніки. Залучена тоді до параду військова техніка потім вирушила в зону антитерористичної операції.

У 2015 році в центрі Києва відбувся Марш Незалежності за участю 2,3 тисяч військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, але військової техніки не було, оскільки вся вона була в зоні АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування