Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На осінь запланована масштабна кампанія проти НАБУ – Ситник

Понеділок, 22 серпня 2016, 10:50

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник очікує спроб дискредитувати його відомство у ЗМІ в найближчі місяці.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"У мене є інформація, і не тільки від громадських активістів, про те, що на осінь запланована масштабна медійна кампанія проти НАБУ", – сказав він.

За його словами, НАБУ цього не боїться і продовжить працювати у рамках закону.

"Єдиний шанс для НАБУ вижити за таких умов – це відкритість, чесність і саме головне – дії в межах правового поля. Якщо ми, не дай Боже, вийдемо хоча б на півкроку за межі правового поля, цим неодмінно скористаються наші опоненти. Ми це чітко розуміємо, це є наша єдина зброя, оскільки проти нас працює ціла армія медіаресурсів, підконтрольних тим людям, які хочуть зберегти свій вплив на прокурорів", – сказав Ситник.

За словами директора НАБУ, його відомство наразі веде понад 200 справ, 25 вже скеровано до суду.

"Ми зараз повернули в державу по наших справах більше 50 мільйонів гривень. Це – тільки початок; прокуратура не повертала такі суми по кримінальних провадженнях", – заявив він.

Ситник додав, що бачить можливість повернути державі близько мільярда гривень, значна частина з яких – у газовій справі депутат від "Волі народу" Олександра Онищенка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування