Іванющенко програв суд Лещенку

Понеділок, 22 серпня 2016, 14:13
Іванющенко програв суд Лещенку

Одіозний бізнесмен Юрій Іванющенко, відомий ще як Юра Єнакієвський, програв у суді справу проти депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка.

Про це сам Лещенко повідомив 22 серпня у Facebook і оприлюднив документ.

Печерський районний суд Києва відмовив Іванющенку в задоволенні його позову.

Бізнесмен, зокрема, позивався до Лещенка, вимагаючи вибачення за те, що його було названо "смотрящим" за державними підприємствами в часи Януковича.

"Соратник Януковича взявся судитися після мого ефіру на Savik Shuster Studio від 20 листопада 2015 року, де я нагадав, що Іванющенко був "смотрящим" Януковича та перевірявся слідством по справі Майдану на причетність до підвозу в Київ "тітушок", – пише Лещенко.

"Іванющенко доводив у позові, що слово "смотрящий" є жаргоном ув'язнених, а, оскільки сам Іванющенко ще жодного разу не сидів у тюрмі, то і "смотрящим" він бути не може. По тітушках йому теж не було оголошено підозру, а тому він начебто непричетний", – зазначає депутат.

Лещенко зазначив, що в ході розгляду справи клопотав про відведення судді Печерського суду Ірини Литвинової.

"У підсумку, Литвинова не "відвелася", але одночасно... винесла рішення на мою користь по суті позову Іванющенка", – повідомив депутат.

В ухвалі суду також вказано, що Іванющенко має 10 днів на апеляцію.

 

Як відомо, 4 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол відновив міжнародний розшук близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

Загалом проти Іванющенка розслідують дві справи. Одна стосується розкрадання "кіотських" коштів. Друга справа стосується акцій одеського ринку "7 кілометр".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування