Президент Туреччини знову наголосив, що підтримує цілісність України

Середа, 24 серпня 2016, 11:35

Туреччина продовжуватиме рішуче підтримувати територіальну цілісність та незалежність України.

Про це йдеться у привітанні президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на адресу президента Петра Порошенка з нагоди Дня незалежності України, повідомляє прес-служба українського президента.

Лідер Туреччини зазначив, що зміцнення відносин між нашими країнами в наявних умовах, коли наш регіон переживає складний період, створює міцні фундамент та гарантію для майбутнього.

"Нашим пріоритетом є зміцнення наших відносин у кожній сфері і надалі. Користуюся цією нагодою, щоб знову зазначити, що ми будемо залишатися поряд з дружньою Україною та продовжувати рішуче підтримувати територіальну цілісність та незалежність", - Ердоган.

Прес-служба президента також повідомляє, що на адресу Порошенка продовжують надходити привітання від керівників іноземних держав з нагоди Дня незалежності.

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович у вітанні побажала добробуту, безпеки та стабільності Україні, наголосивши, на повній підтримці Хорватією територіальної цілісності та суверенітету Української держави. Вона також висловила сподівання на розвиток двосторонньої співпраці між державами.

Привітання також надійшли від очільників Болгарії, Словаччини, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Молдови, Казахстану, Киргизстану, Туркменістану, Вірменії, Узбекистану.

Із 25-ю річницею Незалежності Україну також привітали король Бельгійців Філіп, президент Об’єднаних Арабських Еміратів Халіф бін Заїд Аль Нагаян, віце-президент, прем’єр-міністр ОАЕ, правитель Емірату Дубай Мухаммад бін Рашид Аль Мактум та спадкоємний принц Абу-Дабі, заступник Верховного Головнокомандувача Збройними Силами ОАЕ Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян.

Як повідомлялося, 20 серпня президент Туреччини Ердоган у телефонній розмові запевнив Порошенка у незмінності позиції Туреччини щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах. Ердоган також заявив, що Туреччина не визнає окупацію Криму і продовжуватиме усіляко підтримувати кримських татар.

7 серпня Ердоган анонсував нову сторінку у відносинах Туреччини й Росії, назвавши президента РФ Володимира Путіна "мій друг Володимир".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування