Стан Умерова не стабілізується - донька

Середа, 24 серпня 2016, 12:56

Стан здоров'я утримуваного у психлікарні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова не стабілізується. 

Про це 24 серпня на своїй сторінці у Facebook повідомила донька Умерова, Айше. 

"Про стан Умерова після 6 днів утримання в психіатричній лікарні. Йому озвучили результати аналізів, узятих напередодні - всі показники набагато перевищують норму: цукор, холестерин, білірубін. Стан його не стабілізується - кожен день підвищується тиск, скаче цукор, він відчуває загальну слабкість. Коли ми його відвідуємо, він не може з нами довго спілкуватися - хоче прилягти і відпочити, тому що довго стояти або сидіти сил у нього не вистачає", - зазначила донька Умерова.

За її словами, у палату до Умерова 23 серпня підселили одну людину.

"Хоча слідчий неодноразово говорив про те, що він буде перебувати в окремій палаті один, аби максимально зменшити його контакти з іншими пацієнтами, (наскільки це можливо в палаті без дверей і межує з єдиним в відділенні туалетом)", - додала вона.

Також вона зазначила, що прохання надати родичам можливість забезпечити Умерову 3-разове харчування залишаються без задоволення.

"Він як і раніше їсть лише двічі на день, а перерва між вечерею і сніданком-обідом становить 17 годин, що неприпустимо при цукровому діабеті і загрожує дуже серйозними наслідками для його життя", - додала Айше.

Також вона нагадала, що 26 серпня о 16.00 на Майдані Незалежності у Києві відбудеться акція на підтримку Ільмі Умерова.

Як відомо, заступника голови Меджлісу звинувачують у заклику в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Ільмі Умерова помістили в дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

У неділю 21 серпня його стан погіршився.

Міністерство закордонних справ України висунуло вимогу до окупаційної влади Криму звільнити Умерова.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News