Порошенко: Росія - агресор, має понести жорстке покарання

Середа, 24 серпня 2016, 14:36

Кремль свідомо ігнорує "Мінські угоди", які є ключем для врегулювання ситуації на Донбасі, загроза ескалації конфлікту залишається високою, міжнародний тиск на агресора має зберігатися. 

Про це у ході зустрічі з українськими дипломатами заявив президент Петро Порошенко. 

"Усі думали, що за місяць - два (на початку агресії РФ) схід України "втопиться", а агресор думав, що за півроку-рік вдасться "продавити" і визнання анексії (Криму), і агресію (на Донбасі).  Ми це не дозволимо. Факти є очевидними для всіх: Росія - агресор, який порушив основоположні принципи міжнародного права і має понести за це справедливе і жорстоке покарання. Ніяка пропаганда, на яку викидаються сотні мільйонів гривень, Кремлю не допоможе, як і десятки проплачених політиків-популістів", - заявив Порошенко. 

"Міжнародний тиск на агресора має зберігатися доти, поки Росія не імплементує Мінські домовленості, не виведе окупаційні війська і не передасть під контроль Україїни кордон, не забереться з Криму", - заявив президент. 

При цьому Порошенко додав, що загроза ескалації конфлікту залишається високою.

"Зараз ворог зосереджує свої війська і будує військові бази на кордоні з Україною... Окупований Крим перетворився на суцільну військову базу, ведуться розмови про розміщення там ядерної зброї", - зазначив Порошенко. 

"Кремль свідомо ігнорує "Мінські угоди", які є ключем для врегулювання ситуації на Донбасі та міжнародно визнаним алгоритмом відновлення українського суверенітету над окупованими територіями", - зауважив президент. 

За його словами, спільно з партнерами в рамках нормандського формату при підтримці трансатлантичних партнерів продовжуємо працювати над реалізацією "мирного плану" на Донбасі. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News