Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд проситиме НАН України позбавити Глазьєва статусу академіка

П'ятниця, 26 серпня 2016, 01:13

Уряд звернеться до Національної академії наук України з приводу позбавлення статусу академіка радника президента РФ Сергія Глазьєва, підозрюваного у фінансуванні терористів.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, передає Укрінформ.

"Національна академія наук - самоврядна організація. Як урядовець я не можу вказати жодному академіку, і тим більше президентові академії, як йому чинити по тих чи інших питаннях. Але ми можемо звернутися до Національної академії наук, щоб вони не відкладали розгляд цього питання, а розглянули його чимшвидше у світлі кримінальної справи, яка розслідується Генеральною прокуратурою України. А нею встановлено, що громадянин Росії Глазьєв прямо причетний до фінансування і стимулювання терористів, які діють на сході України і вбивають наших громадян", - підкреслив Кириленко.

Він ще раз уточнив, що таке звернення буде спрямоване до НАНУ "найближчим часом".

Як повідомлялося, в понеділок генпрокурор Юрій Луценко назвав прізвища 18 російських військових високопосадовців, яким повідомили про підозру у організації гібридної війни з Україною.

Ключовою особою в організації називається радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв.

22 серпня Військова прокуратура України опублікувала розмови радника президента Росії Сергія Глазьєва з Кирилом Фроловим, в яких Глазьєв давав вказівки сепаратистам із захоплення Одеської облради.

Глазьєв є іноземним членом НАН України з 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування