Суд відмовив скандальному Романчуку у відводі суддів

П'ятниця, 26 серпня 2016, 17:12

Колегія суддів Центрального райсуду Миколаєва відхилила клопотання про відвід складу суду у справі екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні 90 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє "Укрінформ" із залу суду.

"У задоволенні клопотання захисту про відвід складу суду у справі заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука відмовити через те, що аргументи захисту не знайшли свого підтвердження", – йдеться у рішенні.

Це клопотання адвокати чиновника заявили у зв’язку з тим, що, на їхню думку, колегія суддів грубо порушила права екс-чиновника на захист у зв’язку з відсутністю з поважних причин двох адвокатів. Всього їх у Романчука п’ять – максимальна кількість, яку дозволяє закон. Захисників також обурив той факт, що головуюча суддя почала з'ясовувати в обвинувачуваного інформацію, яка є адвокатською таємницею.

Крім того, у залі суду виявилася невідповідність дат у кримінальному провадженні, яке розглядає суд. Попри це, суд вирішив продовжити засідання.

Наразі адвокати подали ряд клопотань, суть яких полягає в тому, що обвинувальний акт не відповідає вимогам законодавства, тому його треба повернути прокуратурі на доопрацювання. В суді оголошено чергову півторагодинну перерву.

Як відомо, у п'ятницю розпочалося підготовче судове засідання у справі Романчука. Своєї вини екс-чиновник не визнає.

3 червня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про затримання першого заступника голови Миколаївської ОДА за підозрою в отриманні хабара в розмірі $100 тисяч.

Пізніше Служба безпеки виявила в будинку чиновника валізу з $300 тисячами і ювелірними прикрасами.

Під будинком виявили систему тунелів, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. Там же знайшли і "чорну бухгалтерію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування