Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муженко: У ГПУ мовчать про кількість загиблих під Іловайськом

П'ятниця, 26 серпня 2016, 17:22

На ім’я генерального прокурора України направлено два запити щодо кількості загиблих, якими оперували Генеральна прокуратура та військовий прокурор - від 366 до 500 осіб - щодо підтвердження даних та порівняння обліку ЗСУ.

Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, який оприлюднив спогади про події в Іловайську у 2014 році.

"Ні на один, ні на інший запит нам так відповіді і не надійшло", - заявив Муженко.

"Маємо оперувати тільки такими даними: 150 загиблих і 90 поранених з 21 серпня до 5 вересня 2014 року", - зазначив Муженко.

Він наголосив, що це втрати Збройних Сил України.

"Те, що стосується добровольчих батальйонів, вважаю, що облік таких втрат має бути в Міністерстві внутрішніх справ України, Національній гвардії України. Це їхні підрозділи і будемо сподіватися, що там облікована кожна людина і кожний загиблий поіменно, як це зроблено в Збройних Силах України", - додав Муженко.

Як відомо, напередодні дня Незалежності в 2014 році в результаті вторгнення російських військових, в оточення потрапили сили АТО в районі Іловайська

За попередніми результатами розслідування, втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС під Іловайськом склали 366 загиблих, 429 поранених, 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти.

Військовий прокурор Анатолій Матіос відмовився називати конкретні прізвища і заявив, що головною причиною "Іловайської трагедії" стало вторгнення на територію України понад 3,5 тисяч військовослужбовців регулярної армії РФ без оголошення війни.

У Міністерстві оборони заявили, що поразка під Іловайськом сталася через погану взаємодію добровольчих загонів з підрозділами ЗСУ

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування