Холодницький: Інтерпол до 6 вересня визначиться зі "справою Онищенка"

П'ятниця, 26 серпня 2016, 19:18
Холодницький: Інтерпол до 6 вересня визначиться зі справою Онищенка

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що Центральне бюро Інтерполу до 6 вересня обіцяє надати відповідь щодо оголошення у міжнародний розшук нардепа Олександра Онищенка.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112".

"Обіцяють (Центральне бюро Інтерполу – ред.) вже до 6 вересня визначитися з подальшими діями і подальшими кроками по цій справі, власне, саме по лінії Інтерполу", - сказав він.

"Він (Онищенко, - ред.) зараз досить активно пересувається. Декілька днів тому, у нас є інформація, що він прилітав до Росії знову", - додав Холодницький, додавши, що його відомство вживає всіх заходів, щоб Онищенко "більше не зміг цього робить".   

Як відомо, голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький  заявили, що у корупційних схемах щодо компанії "Укргазвидобування" були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.

У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ.

Верховна Рада дала уже згоду на зняття недоторканності, затримання й арешт Онищенка.

Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни.

Національне антикорупційне бюро 10 серпня оголосило його у всеукраїнський розшук. 

Онищенко повідомив, що прибув до Великої Британії і збирається відстоювати свої інтереси там.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News