Прокуратура оскаржить рішення Солом'янського суду по Ставицькому

П'ятниця, 26 серпня 2016, 20:38

Генпрокуратура оскаржить рішення Солом'янського районного суду Києва, який зобов'язав її надати обгрунтовану відповідь на клопотання захисту про закриття провадження щодо екс-міністра України Едуарда Ставицького.

Про це у п'ятницю повідомив начальник управління спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Спочатку адвокати просили суд закрити кримінальне провадження, потім їх клопотання змінилося на "зобов'язати прокуратуру надати обґрунтовану відповідь на прохання закрити виробництво". Суд задовольнив це клопотання і зобов'язав прокуратуру надати таку відповідь", - розповів Горбатюк.

Він пояснив, що захист Ставицького зверталася в прокуратуру, наполягаючи на необхідності закриття провадження.

Не досягнувши таким чином закриття справи, захист звернувся до суду.

Начальник управління спецрозслідування висловив здивування формулюванням рішення суду і зазначив, що фактично це означає, що суд не зміг під тиском громадськості зобов'язати припинити розслідування проти Ставицького і зняти його з розшуку.

Як відомо, раніше у п'ятницю Солом'янський суд відмовився закрити справу проти Ставицького.

Натомість суддя зобов'язала слідчого дати обгрунтовану відповідь на клопотання Ставицького, де він просив закрити справу проти нього.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що українська сторона подала документи в Ізраїлі для оголошення підозри Едуарду Ставицькому та документи на його екстрадицію.

Ставицький перебуває у розшуку Інтерполу через сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні "Межигір'я". Наразі він проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування