Полторак звільнив Муравського, щоб світ не сумнівався у справжності боїв

Неділя, 28 серпня 2016, 20:13

Міністр оборони Степан Полторак звільнив фотографа Дмитра Муравського з посади свого радника, щоб не допустити сумнівів серед світової спільноти щодо справжності бойових дій на сході України.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в середині червня призначив Муравського на посаду радника на громадських засадах, щоб втілити в дію проект по створенню Інформаційно-координаційного центру при Міністерстві оборони, який надавав би можливість робити якісний контент про Збройні Сили із залучанням на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників та режисерів.

"Приймаючи рішення про звільнення, я враховував думки не лише експертів, фотографів та громадську думку, а й самих бійців, які у питанні реальності фото висловилися неоднозначно. Деякі з них у соцмережах вже заявили, де і при яких обставинах зроблені ці фото", - відзначив міністр.

За його словами, конфлікт щодо справжності чи постановочності фото вийшов далеко за межі українського суспільства.

"Дмитро Муравський у якості радника міністра оборони представляє не лише своє бачення, а й усе оборонне відомство. Тому вважаю, ми не маємо права допустити сумнівів серед світової спільноти щодо справжності бойових дій на сході України", - підкреслив Полторак.

"Я ціную внесок Муравського, але в умовах збройної боротьби, ми не можемо дозволити, щоб в наших словах сумнівалися. Наслідки розповсюдження серед світової спільноти звинувачень України у фальсифікації фактів російської агресії можуть підірвати авторитет країни", - додав він.

Як повідомлялося, в неділю прес-служба МО повідомила, що Полторак звільнив Муравського з посади радника глави Міноборони у зв'язку з резонансом навколо фотографій Муравського.

Як відомо, днями колеги Муравського - фотографи - заявили, що його знімки постановочні. Зокрема, світлини Дмитра Муравського, зроблені поблизу Маріуполя, які фотограф виклав на своїй сторінці у Facebook, викликали обурення у професійних фотографів: вони наголошують, що знімки не документальні.

Українські фотожурналісти також опублікували публічну заяву щодо ситуації з фотографіями Дмитра Муравського. Вони просять вказати мету зйомки таких фото: для реклами ЗСУ, промо Міноборони. У разі підтвердження постановочного характеру деяких фото – виділити їх в окремий альбом і додати відповідний супровідний текст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування