Умеров про психлікарню: в палаті немає дверей, постійно чути крики і мати

Понеділок, 29 серпня 2016, 14:15

Заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умеров, який вже другий тиждень перебуває у психіатричній клініці на експертизі, каже, що в такий спосіб на нього намагаються тиснути.

Про це він розказав в інтерв'ю "Крим.Реалії".

За його словами, у клініці найбільша проблема з дотриманням норм гігієни.

"Жахливий туалет, жахливий душ. Зайти туди практично неможливо. Мені дозволяють користуватися службовим, там умови не набагато краще, але хоча б без глядачів", - сказав він.

"Якщо нормальну людину помістити в такі умови, то вона через деякий час буде уподібнюватися тим, поряд з ким вона знаходиться. У палаті немає дверей, цілодобово чуєш і бачиш всі крики, мати, обпісявся-обкакався, посварилися, ще щось. Перебувати в цих умовах нормальній людині не дуже комфортно", - розповів Умеров.

Водночас він додав, що до медперсоналу у нього немає претензій.

Також Умеров розповів, що якесь "спеціальне замовлення" щодо нього не відчувається.

"З розмов з лікарями я не відчув, що є якийсь спеціальний замовлення. Їх, мабуть, теж влаштовує будь-який варіант, тому що якщо я хворий - потрібно закривати кримінальну справу і дискредитувати мене і структуру, яку я представляю, тобто Меджліс. А якщо я здоровий, то кримінальну справу буде тривати, і його доведуть до суду і до вироку", - сказав він.

Як відомо, у понеділок Умерова не випустили з психіатричної лікарні.

Як відомо, 12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...