Фігуранту "справи Онищенка" Постному збільшили заставу у 166 разів

Середа, 3 серпня 2016, 12:29
Фігуранту справи Онищенка Постному збільшили заставу у 166 разів

Апеляційний суд Києва збільшив заставу для фігуранта "газової справи Онищенка" Валерія Постного з 1,5 млн грн до 250 млн грн.

Таке рішення суд ухвалив у середу на своєму засіданні, повідомляє Укрінформ.

"Апеляційний суд Києва прийняв рішення скасувати постанову Солом'янського районного суду. Суд ухвалив іншу постанову, якою задовольнив частково клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури застосувати до підозрюваного Постного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 250 млн грн і зобов'язанням підозрюваного носити електронний браслет", - сказав суддя Віктор Глиняний.

Як зазначив заступник керівника САП Володимир Кривенко, суми у 250 млн грн достатньо, адже й вона суттєво відрізняється від попереднього розміру застави - 1,5 млн грн.

Втім, за його словами, САП планує до 8 серпня подати до суду клопотання про продовження строку тримання під вартою Постного на 60 діб.

Як відомо, спеціалізована антикорупційна прокуратура просила Апеляційний суд Києва збільшити розмір застави для Постного до 1,6 млрд гривень.

Слідство називає Постного одним з ключових фігурантів справи Онищенка – згідно з матеріалами, керівниками злочинної організації були Онищенко, його матір і Постний.

18 червня Солом'янський райсуд призначив Постному заставу у розмірі 1,5 млн гривень. 

Раніше судові засідання у цій справі переносилися через хворобу Постного.

Онищенко і його соратники звинувачуються у розкраданні коштів державної компанії "Укргазвидобування" у великих розмірах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування