На Донбасі з весни 2014 постраждали понад 30 тисяч осіб - ООН

Середа, 3 серпня 2016, 14:43

Кількість жертв серед цивільного населення на сході України істотно зросла за останні два місяці, загалом за час конфлікту загинули 9 553 осіб.

Про це заявив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн в середу в Женеві, передає прес-служба ООН.

З середини квітня 2014 року по 31 липня 2016 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини задокументувало 31 690 жертв, включаючи 9 553 вбитих та 22 137 поранених в зоні конфлікту на сході України. Сюди входять жертви серед Збройних сил України, цивільних осіб та членів озброєних груп.

У червні 2016 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини задокументувало 69 жертв серед цивільного населення на сході України, включаючи 12 загиблих та 57 поранених.

Це майже вдвічі більше, ніж в травні 2016 року і найвище – з серпня 2015 року. В липні кількість жертв серед цивільного населення була ще вищою та сягнула 73 (вісім загиблих та 65 поранених).

Середньомісячна кількість жертв за червень та липень цього року (71) більше ніж в двічі перевищила середньомісячну кількість жертв (34) протягом дев’яти попередніх місяців, з вересня 2015 року по травень 2016 року.

"Ескалація бойових дій та супутні жертви серед цивільного населення на сході України за останні два місяці викликають занепокоєння", - заявив аль Хусейн.

"Цивільні особи вкотре все частіше вимушені ховатися в імпровізованих бомбосховищах в своїх підвалах, іноді протягом цілих ночей – ціна порушення режиму припинення вогню надто висока для жінок, чоловіків і дітей на сході України", – додав він.

"Численні жертви, які ми задокументували за останні тижні, вказують на те, що ані українські сили, ані озброєні групи не вживають необхідних запобіжних заходів для захисту цивільного населення. Ми закликаємо всі сторони поважати положення режиму припинення вогню, вивести комбатантів та озброєння з житлових районів та добросовісно забезпечити виконання положень Мінських угод", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News