До 2 із низки проблем на Донбасі хочуть залучити "Червоний хрест" і ОБСЄ

Середа, 3 серпня 2016, 19:15
До 2 із низки проблем на Донбасі хочуть залучити Червоний хрест і ОБСЄ

Посередництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста в питанні звільнення полонених на Донбасі необхідне.

Таку думку підгрупи з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на сході України висловив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік у Мінську в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Гуманітарна підгрупа висловила думку: МКЧХ може стати діючим посередником у тематиці звільнення осіб, захоплених у полон на Донбасі й зниклих безвісти. Існує розуміння, що це сприятиме більш об'єктивній оцінці масштабу проблеми по обидва боки", – сказав він.

"Кожна зі сторін має свої списки полонених. А хто погодить ці списки?" – додав Сайдік.

Він також повідомив, що підгрупа з економічних питань розглянула у Мінську в середу комплекс питань, пов'язаних із незаконним привласненням майна України в "ОРДО" й "ОРЛО".

"Розглядалося питання незаконного присвоєння майна України як державного, так і частки. Учасники підгрупи з економічних питань домовилися звернутися в ОБСЄ для того, щоб організація виступила посередником у вирішенні даного питання", – сказав Сайдік.

Він також поінформував про початок зрушень щодо забезпечення заробітною платою працівників залізної дороги в окремих районах Донецької й Луганської областей.

Водночас, за словами Сайдіка, існують проблеми у відновленні залізничного господарства.

"На ділянці Китовка – Майорськ для поновлення ремонтних робіт необхідне повне припинення вогню. Раніше ремонтні роботи вже проводилися, але були перервані", – наголосив спецпредставник ОБСЄ.

Сайдік також повідомив, що в питаннях водопостачання на Донбасі також є зрушення.

"Міністерство юстиції України планує визначити тарифи на постачання води", – сказав він.

Сайдік також відзначив необхідність продовження роботи з поновлення роботи вугільних шахт на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування