Медведєв учителям: Хочеться гроші заробляти – є маса інших місць

Середа, 3 серпня 2016, 19:50

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що вчитель – це покликання, а якщо людина хоче добре заробляти, то їй краще піти в іншу сферу.

Так він відповів на молодіжному форумі "Територія смислів" на запитання про те, чому молоді вчителі й викладачі в Дагестані отримують 10-15 тисяч рублів, а поліцейські – від 50 тисяч, повідомляє "Новое время".

"Я впевнений, що сучасний енергійний викладач здатен не лише отримувати ту зарплату, яка йому належить за посадовим розкладом, але і якось ще щось заробити", – сказав Медведєв.

"Я коли був молодим викладачем, працював на факультеті, багато лекцій читав, семінарів вів, і загалам і в цілому якось мені вдавалося зводити кінці з кінцями", – згадав прем'єр РФ.

При цьому він зазначив, що уряд Росії не відмовляється від підвищення зарплат педагогам, але "це неможливо зробити одномоментно".

"Але найголовніше, ще раз кажу: це – особистий вибір. Мене часто про це запитують, і щодо вчителів, і щодо викладачів. Це покликання. А якщо хочеться гроші заробляти, є маса чудових місць, де це можна зробити швидше й краще. Той же бізнес", – заявив Медведєв.

"Але Ви ж не пішли у бізнес, як я розумію? Ну, ось", – осадив він чоловіка, який задав питання.

Раніше, у травні, Медведєв вразив громадськість відповіддю кримським пенсіонерам на скарги про низькі виплати: "Ми не можемо зробити тільки в одному місці пенсії. Просто грошей немає. Знайдемо гроші – зробимо індексацію… Ви тримайтеся тут, вам усього доброго, хорошого настрою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News