Газову справу Онищенка у САП сподіваються розкрутити за пару місяців

Середа, 3 серпня 2016, 23:35
Газову справу Онищенка у САП сподіваються розкрутити за пару місяців

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що 8 серпня правоохоронці зможуть домагатися арешту депутата-втікача Олександра Онищенка.

"Ми робимо все, щоб процедура була чітко дотримана. Тому викликали на 2 серпня, за три дні до виклику. 2 серпня він не з'явився – викликали на 5 серпня, за три дні до виклику", – сказав він в інтерв’ю "5 каналу".

"І вже якщо він 5 серпня не з'явиться – там 11 година чи 2-га – у нас уже за годину-дві з'являється право і обов'язок, і ми будемо це робити – звертатися до суду про обрання запобіжного заходу тримання під вартою з альтернативним внесенням застави у 1 мільярд 600 мільйонів гривень. Так само, як і Постному", – сказав Холодницький.

Він уточнив, що роль кожного з тих затриманих різна. "Деякі люди пішли на угоди, вони отримали своє покарання відповідно до тієї ролі, яку вони виконували", – сказав він.

"Я прогнозую, що десь 8 серпня вже ми звернемося з клопотанням до суду – і я сподіваюся, що в цей саме день (понеділок) буде ухвала суду про надання дозволу чи на доставку до суду Онищенка, чи на тримання під вартою. Щоб ми з цією ухвалою далі йшли в Інтерпол і вживали заходи міжнародного впливу, щоб його доставити", – заявив керівник САП.

Пропозицію адвоката Онищенка спілкуватися з депутатом через скайп Холодницький прокоментував так: "А у в’язницю сідати теж будемо через скайп? Чи будемо підозри через WhatsApp пересилати, Messenger? Так же теж не можна. Це або некомпетентні якісь адвокати, або вони умисно знущаються, кепкують з української правової системи".

"Одного давайте в Ростові допитувати, іншого в Лондоні – і невідомо, чи в Лондоні…" – обурився керівник САП.

На запитання, на якому етапі перебуває "газова справа" Онищенка, він відповів: "Рухається".

"Ще троє підозрюваних погодилися співпрацювати, зараз вичитуються угоди, їхні покази перевіряються – процес рухається. Встановлюється, власне, майно основних фігурантів цієї справи. Це процес комплексний", – сказав Холодницький.

"Думаю, десь до кінця вересня – початку жовтня ми зможемо продемонструвати суспільству повну картину з показами, з вироками, з твердженнями, які підводять до вершини піраміди, на вершині якої стоїть Онищенко", – заявив він.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News