Ідея про визнання "Л/ДНР" втрачає популярність серед росіян - соціологи

Вівторок, 30 серпня 2016, 11:59

Російські соціологи відзначають, що радикальні пропозиції щодо Донбасу в останні півтора року втрачають популярність в російському суспільстві.

Про це свідчать дані опитування, які публікує 30 серпня ВЦВГД.

Так, частка росіян, які вважають, що Росія повинна визнати незалежність так званих "ДНР" та "ЛНР" за півтора року знизилася з 29% до 23%, а частка громадян РФ, що вважають за краще дотримання нейтралітету в питанні про статус невизнаних формувань, навпаки, зросла з 28 до 38%.

Також менше стало тих, хто говорить про необхідність і далі посилати гуманітарні конвої на Донбас: з 78% в жовтні 2014 р. до 64% ​​в серпні 2016 р., відзначають соціологи.

"При цьому, як і раніше є ті, хто підтримує ідею прийняття "ДНР" та "ЛНР" до складу Росії (14%)", – зазначено в прес-релізі.

За словами російських соціологів, "сторону київської влади в затяжному конфлікті займають лише 3% опитаних".

Як повідомлялося, на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером 15 серпня глава МЗС РФ Сергій Лавров пообіцяв налаштувати сепаратистів "на конструктив".

Міністр закордонних справ Росії відзначав, що влада РФ виконають свою частину Мінських угод про мирне врегулювання конфлікту на сході України.

"Росія свою частину шляху пройде і буде налаштовувати "ДНР" і "ЛНР" на конструктивний лад", – заявив Лавров.

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на окупованому Донбасі Ірина Геращенко висловила надію, що Росія "налаштує бойовиків на конструктив" у питанні звільнення заручників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування