Українська сторона передала ОБСЄ факти обстрілу бойовиками Красногорівки

Вівторок, 30 серпня 2016, 20:43

У ніч з неділі на понеділок незаконні збройні формування обстрілювали приватний сектор Красногорівки зі ствольної артилерії калібром 122 мм і танків, причому з танкової гармати вони стріляли 125-мм бронебійними кумулятивними боєприпасами.

Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай.

"У приватному житловому секторі міста спостерігачі Спільного центру знайшли залишки від 125-мм бронебійних кумулятивних снарядів. Вони потрапили у двори на вулицях Ворошилова та Ломоносова (...) Серед мирних жителів постраждалих немає", - йдеться у заяві, розміщеній на сторінці прес-центру штабу АТО.

"Залишається незрозумілим, яку мету переслідували бойовики НЗФ ОРДО, використовуючи такі специфічні танкові боєприпаси, адже вони ефективні, переважно для боротьби з броньованими об'єктами, наприклад, танками", - сказано в повідомленні.

В українській стороні СЦКК відзначили, що бойовики обстрілювали Красногорівку з боку Петровського району Донецька (район шахти Трудовська) і н. п. Старомихайлівка.

Окрім поцілення в житловий сектор Красногорівки, військовослужбовці української сторони СЦКК зафіксували 7 влучень артилерійських боєприпасів у полі, яке належить сільськогосподарському підприємству "Красногорівське".

"Усі матеріали фіксації порушення режиму припинення вогню і застосування з боку НЗФ ОРДО озброєння, що заборонено мінськими угодами, передані представникам СММ ОБСЄ в Україні", - додали в українській стороні СЦКК.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News