Підозрювані у справі про хабарництво в НАУ знову не прийшли в суд

Середа, 31 серпня 2016, 19:41

Затримані на хабарі т.в.о. ректора Національного авіаційного університету та адвокат-посередник вдруге не з’явилися на судове засідання щодо обрання їм запобіжного заходу.

За інформацією прес-служби НАБУ, причиною неявки підозрювані називають поганий стан здоров’я.

"Водночас, Національне антикорупційне бюро України має факти, які вказують на те, що підозрювані можуть ухилятися від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття", - зазначається у повідомленні.

Згідно з інформацією, у медичній довідці, що надійшла детективу НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, зазначено, що підозрюваний адвокат у зв’язку з погіршенням стану здоров’я "потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового режиму".

 "Однак, 29 серпня, коли за офіційною версією захисту він мав перебувати у медичному закладі, детективи НАБУ знайшли його у закладі громадського харчування, де він вживав алкогольні напої та палив, і вручили повістку", - розповіли у відомстві.

"Відповідно до чинного законодавства, розбіжність між інформацією у медичній довідці та реальним станом речей може бути підставою для клопотання про примусовий привід підозрюваних на засідання суду", - додали в НАБУ.

Наступні судові засідання щодо обрання запобіжного заходу даним особам заплановані на 5 та 6 вересня.

Як відомо, 26 серпня співробітники спецслужби спільно з САП та НАБУ затримали т.в.о ректора Володимира Харченка та адвоката Сергія Крижановського у робочих кабінетах начебто після отримання першої частини хабара у розмірі сто тисяч євро.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Після цього обидва заявили про різке погіршення здоров'я і їх доставили до лікарні.

За інформацією НАБУ Харченко ще у понеділок залишив лікарню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News