Турчинов розповів, коли можлива нова хвиля мобілізації

П'ятниця, 5 серпня 2016, 13:06

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє про можливість нової хвилі мобілізації в разі погіршення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це він заявив на презентації центру Інформування сектора безпеки і оборони в РНБО в Києві в п'ятницю.

"У разі серйозного загострення на фронті нова мобілізація буде оголошена негайно", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що в країні два роки триває підвищення професіоналізації Збройних сил. За його словами, зокрема, з початку 2016 роки кількість бажаючих проходити військову службу за контрактом збільшилась майже на 40%.

"Але в умовах протистояння з Російською Федерацією Україна не може відмовитися від призову. Потреба в підготовлених резервах занадто висока і є критичною для виживання нашої держави", - підкреслив секретар РНБО.

Разом з тим, за його словами, за перше півріччя поточного року в два рази скоротилася кількість мобілізованих.

"Уже в другому півріччі 2016 року мобілізовані повинні повертатися додому", - сказав Турчинов, додавши, що за необхідності нова, 7-а хвиля буде оголошена.

Він підкреслив що Російська агресія може проявитися як у військовому сценарії, так і "гібридному"

"Намагаючись підкорити Україну, як в найближчому майбутньому, так і в перспективі, може бути реалізований один з двох сценаріїв".

"Найбільш небезпечний - військовий сценарій, а саме повномасштабна військова агресія, яка є найбільш проблемною і небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якого РФ готується", - сказав він.

В якості підтвердження своїх слів, Турчинов навів інформацію про концентрацію підрозділів ЗС РФ біля кордонів з Україною, мілітаризацію Криму.

"Другий сценарій не менш небезпечний. Це сценарій так званий гібридний, який на сьогодні залишається найбільш ймовірним. Він передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, але не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність в іншій частині країни", - підкреслив секретар РНБО України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News