Справа Шеремета: Кличко каже, що "17 канал" не домовлявся про інтерв'ю

П'ятниця, 5 серпня 2016, 21:52

Мер Києва Віталій Кличко вважає вбивство журналіста Павла Шеремета спробою дестабілізувати ситуацію в країні.

Таку думку він висловив в ефірі 5 каналу у п'ятницю.

Водночас він наголосив, що журналісти "17 каналу", які першими опинилися на місці трагедії, не домовлялися про зустріч із ним, як вони про це говорили.

"Я як посадовець задекларував, що беру офіційну відпустку і всі засоби масової інформації про це повідомили… Ця інформація була публічною", – сказав Кличко, зазначивши, що на момент убивства Шеремета перебував за кордоном.

"Заяви про те, що вони з Кличком домовились (про інтерв'ю – ред.) і на Кличка чекали, це – брехня", – сказав мер.

Як відомо, 20 липня о 7:45 ранку журналіста Павла Шеремета підірвали в центрі Києва у машині, яка належала власниці інтернет-видання "Українська правда" Олена Притулі.

Поліція кваліфікувала подію  за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

До розкриття вбивства Шеремета підключили групу фахівців з 50 осіб. Зокрема, до цієї справи залучили експертів Європолу й Федерального бюро розслідування США.

Журналістів "17 каналу", які першими опинилися на місці загибелі журналіста Павла Шеремета у Києві, допитали як свідків у цій справі за версією щодо "російського сліду".

"17 канал" пояснив своє перебування на місці вбивства Шеремета випадковістю. Зокрема журналісти заявляли, що приїхали на інтерв'ю з мером Києва, але Кличка на місці не виявлося.

4 серпня у Генпрокуратурі повідомили, що слідство у вбивстві одного з керівників "Української правди" і далі опрацьовує чотири версії.

"Ми відпрацьовуємо 4 версії – особисті неприязні стосунки щодо загиблого, його професійна  журналістська  діяльність, дестабілізація в Києві через смерть відомого журналіста і коли помилилися об'єктом, бо ним в тому числі користувалася Олена Притула. До жодної з версій ми схильності не маємо, ми працюємо по всіх 4 напрямках", - сказав голова карного розшуку Головін.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News