Росія планує встановити турбіни Siemens на електростанціях в Криму

Субота, 6 серпня 2016, 03:46

На двох електростанціях в окупованому Криму планують встановити турбіни, вироблені спільним підприємством Siemens.

Про це з посиланням на три джерела пише Reuters.

Співрозмовники агенства розказали, що дві електростанції, які споруджуються в Криму "сумісні" тільки з турбінами Siemens.

У німецькій компанії, у свою чергу, стверджують, що Siemens не має наміру відправляти турбіни в Крим і виготовляє їх для заводу на Таманському півострові Росії.

Як відомо, санкції ЄС забороняють європейським компаніям надавати енергетичні технології Криму або вживати заходи, щоб обійти санкції.

За словами одного з джерел, якщо турбіни будуть поставлені на півострів, що може відбутися протягом найближчих двох місяців, це стане тестом того, що може бути прийнятним в умовах санкцій ЄС.

Водночас, уряд Росії тримає у секреті, які турбіни будуть використані на двох електростанціях, що будуються в Криму.

Джерела ж стверджують, що турбіни будуть виготовлені на заводі "Сіменс технології газових турбін", який відкрився у Санкт-Петербурзі минулого року. Цей завод є спільним підприємством компанії Siemens, яка має частку 65% і компанії "Силові машини" з 35%.

Замовник турбін російська державна компанія "Технопромекспорт", яка будує електростанції в Криму, стверджує, що використовуватиме їх на заводі у Тамані, однак насправді невідомо, чи буде там щось будуватися, оскільки тендер на спорудження заводу не отримав жодної заявки.

Раніше газета "Дзеркало тижня" писала, що ТЕС на Тамані - це віртуальний проміжний пункт матеріально-технічної комплектації додаткових генеруючих потужностей для Криму, для того щоб обійти санкції ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування